Montaža pnevmatik

Montaža pnevmatik v podjetju AVTO INN iz Nove Gorice poteka hitro, zanesljivo in cenovno ugodno. Na zalogi imamo veliko izbiro različnih pnevmatik, zato vam pri menjavi ni potrebno čakati še na naročilo. Cena za premontažo gum vključuje tudi centriranje; ker se zavedamo, da so avtomobilske gume težke in zavzamejo veliko prostora, pa vam nudimo možnost, da pnevmatike izven sezone po dogovoru in po veljavnem ceniku skladiščite  pri nas.

 

Montaža pnevmatik

 

Menjava pnevmatik – zakaj?

Po zakonu o varnosti cestnega prometa morajo imeti vsa motorna in priklopna vozila med 15. novembrom in 15. marcem predpisano zimsko opremo oziroma je premontaža gum obvezna tudi izven zakonsko določenega obdobja, če je na cesti sneg.

 

Kazni za neupoštevanje zakona o menjavi pnevmatik znašajo 120 €, če vaš avto ni ustrezno opremljen, ter 400 €, če z neopremljenim vozilom obtičite na cesti in ovirate promet. Vendar pa montaža pnevmatik ni nujna le zaradi zakonske kazni, temveč predvsem zaradi vaše varnosti  in varnosti drugih udeležencev v prometu.

 

Zakaj je potrebna menjava zimskih pnevmatik verjetno ni potrebno preveč poudarjati. Le zimske pnevmatike na vseh kolesih namreč omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Pri temperaturah pod 7 stopinj Celzija postanejo letne gume namreč pretrde, njene zmogljivosti se poslabšajo in tako je za varnost premontaža nujna.

 

Marsikdo pa preskoči letno menjavo pnevmatik, saj je prepričan, da je to cenovno ugodnejša in varna varianta, vendar temu ni tako. Zimske gume imajo globlji profil in večjo trdoto ter imajo v toplejših mesecih slabši oprijem na cestišču kot letne gume. Letna premontaža pnevmatik je priporočljiva tudi zato, ker so zimske gume v toplejši mesecih bolj glasne, se hitreje obrabljajo, njihova zavorna pot na razgretem asfaltu pa je veliko daljša (razlika pri 130 kilometrih je kat 5 metrov).

 

Ker je guma organska snov in se ne glede na obrabljenost stara, priporočamo, da jih zamenjate najkasneje vsake štiri leta.

 

Premontaža gum v AVTO INN

Montažo pnevmatik prepustite strokovnjaku, saj gre za vašo varnost in varnost drugih na cesti. V AVTO INN bomo pri menjavi gum poskrbeli tudi za centriranje, z optično nastavitvijo pa bomo zagotovili, da bo krmiljenje vozila natančno in bo vaše kolesje teklo naravnost. Pri nestrokovni montaži pnevmatik lahko namreč pride do tresenja volana in nestabilnosti na cesti. Nepravilna montaža pnevmatik vpliva tudi na hitrejšo obrabo gum.

 

Pri menjavi pnevmatik gume najprej predhodno pregledamo, če še ustrezajo zakonu in varnostnim predpisom. Na zalogi imamo veliko pnevmatik, tako da se lahko v primeru potrebe pri nas odločite tudi za nakup.

 

V primeru vprašanj smo vam zmeraj na voljo na telefonski številki 05/333-1253, elektronskem naslovu avtoinn@s5.net ali na sedežu podjetja Ulica Vinka Vodopivca 4, 5000 Nova Gorica.