Polnjenje klimatske naprave

Prekrasna pokrajina okoli vas, poln avto, vznemirjenje zaradi dopusta, v razgretem avtomobilu pa prepoteni potniki slabe volje. Vam je slika kaj znana? Prazna klima v avtu ob odhodu na poletni dopust je lahko ob ekstremno visokih temperaturah izjemno neprijetna, zato predlagamo, da se za polnjenje klimatske naprave odločite pravočasno. Ob telesnih neugodnostih zaradi vročine, kadar se nam sprazni klimatska naprava, je tudi v splošnem dobro, da je v avtoklimi zmeraj prisotno nekaj plina.

 

Polnjenje avtoklime

Polnjenje klimatske naprave je postopek, za katerega potrebujemo kar nekaj znanja in izkušenj. Ob samem polnjenju avtoklime pa priporočamo tudi njeno redno vzdrževanje. Neprijetne vonjave, ki lahko prihajajo iz klime v avtu, so posledica neustrezne higiene dovodnih cevi. V tem primeru poskrbimo tudi za dezinfekcijo. Za kvalitetno vzdrževanje klimatske naprave priporočamo, da nas obiščete vsaj vsaki dve leti.

polnjenje avtoklime

 

V AVTO INN ne poskrbimo le za polnjenje vaše klimatske naprave, temveč tudi za njeno dolgo življenjsko dobo, čim manjše kasnejše stroške, pravilno delovanje in zagotovimo, da vas klima v avtu ne bo nikoli pustila na cedilu.

Ker se zavedamo, da ni pomembno samo strokovno polnjenje avtoklime, temveč tudi ustrezno pregledan celoten klimatski sistem, polnjenje klimatske naprave v podjetju AVTO INN vključuje:

  • vizualni pregled klima naprave in inštalacije,
  • test tesnjenja,
  • test delovanja sistema,
  • kontrola tlaka hladilnega plina, električnih komponent, kompresorja in ventilatorjev,
  • čiščenje (dezodoracija izmenjevalca notranje enote, čiščenje maske in pokrova notranje enote, standardnih filtrov ter izmenjevalca zunanje enote),
  • pregled in izpiranje odvoda kondenza,
  • merjenje temperature izpihanega zraka,
  • polnjenje klimatske naprave,
  • menjavo drobnih delov in
  • reciklažo hladilnega plina.

 

Ob polnjenju in servisu klimatske naprave v avtu pa vam nudimo tudi koristne nasvete za nemoteno delovanje avtoklime.

 

Je še potrebno vprašati, zakaj klima v avtu?

Klima v avtu dandanes ni več privilegij, temveč pogoj za prijetno in udobno vožnjo. Delujoča in napolnjena klimatska naprava pripomore tudi k večji zbranosti med vožnjo v vročih vremenskih razmerah ter posledično k večji varnosti na cesti. Da bodo vse vaše poti, pa naj gre za vožnjo na delo, po opravkih ali na dopust, varne in karseda udobne, se za polnjenje avtoklime odločite, preden se ta popolnoma sprazni in tako načne tudi vaše živce.

 

Za vsa vprašanja v povezavi z vzdrževanjem ali polnjenjem klimatskih naprav smo dosegljivi na telefonski številki 05/333-1253, elektronskem naslovu  avtoinn@s5.net ali osebno na sedežu podjetja Ulica Vinka Vodopivca 4, 5000 Nova Gorica.