Menjava gum

Montaža gum v podjetju AVTO INN iz Nove Gorice poteka hitro, zanesljivo in cenovno ugodno. Na zalogi imamo veliko izbiro različnih pnevmatik, zato vam pri menjavi ni potrebno čakati še na naročilo. Cena za premontažo gum vključuje tudi centriranje.

Ker se zavedamo, da so avtomobilske gume težke in zavzamejo veliko prostora, pa vam nudimo tudi možnost, da pnevmatike izven sezone (po dogovoru in po veljavnem ceniku) skladiščite  pri nas.

 

Menjava gum

 

Menjava pnevmatik – zakaj?

Po zakonu o varnosti cestnega prometa morajo imeti vsa motorna in priklopna vozila med 15. novembrom in 15. marcem predpisano zimsko opremo oziroma je premontaža gum obvezna tudi izven zakonsko določenega obdobja, če je na cesti sneg.

 

Če v zakonsko določenem obdobju vaš avto ni ni ustrezno opremljen, znaša kazen za neupoštevanje zakona o menjavi pnevmatik kar 120€. V primeru, da z neopremljenim vozilom obtičite na cesti in ovirate promet, pa vas bodo oglobili za kar 400€! Temu se vsekakor lahko izognete s pravočasno menjavo gum. Vsekakor pa menjava pnevmatik ni nujna le zaradi zakonske kazni, temveč predvsem zaradi vaše varnosti  in varnosti drugih udeležencev v prometu.

 

Zakaj je v zimskem času potrebna montaža zimskih gum verjetno ni potrebno preveč poudarjati. Le zimske pnevmatike na vseh kolesih namreč omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Pri temperaturah pod 7°C postanejo letne gume namreč pretrde, njihove zmogljivosti se poslabšajo in tako je za varnost premontaža nujna.

 

Marsikdo pa preskoči (po)letno menjavo pnevmatik, saj je prepričan, da je to cenovno ugodnejša in varna varianta, vendar temu ni tako. Zimske gume imajo globlji profil in večjo trdoto ter imajo v toplejših mesecih slabši oprijem na cestišču kot letne gume. Letna premontaža gum je priporočljiva tudi zato, ker so zimske gume v toplejši mesecih bolj glasne, se hitreje obrabljajo, njihova zavorna pot na razgretem asfaltu pa je veliko daljša (razlika pri 130 kilometrih je kar 5 metrov!).

 

Ker je guma organska snov in se ne glede na obrabljenost stara, priporočamo, da jih zamenjate najkasneje na vsake štiri leta.

 

Premontaža gum v AVTO INN

Montažo pnevmatik prepustite strokovnjaku, saj gre za vašo varnost in varnost drugih na cesti. V AVTO INN bomo pri menjavi gum poskrbeli tudi za centriranje, z optično nastavitvijo pa bomo zagotovili, da bo krmiljenje vozila natančno in bo vaše kolesje teklo naravnost. Pri nestrokovni montaži pnevmatik lahko namreč pride do tresenja volana in nestabilnosti na cesti. Nepravilna montaža pnevmatik vpliva tudi na hitrejšo obrabo gum.

 

Pri menjavi pnevmatik gume najprej predhodno pregledamo, če še ustrezajo zakonu in varnostnim predpisom. Na zalogi imamo veliko pnevmatik, tako da se lahko v primeru potrebe pri nas odločite tudi za nakup.

 

Če imate še kakšna dodatna vprašanja glede montaže gum, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali!